Berømte Hoteller

Alle har sine favorittplasser de reiser til. Og de aller fleste trenger da et hotell eller noe annet sted å bo. Slik er det enten du er Ola Nordmann eller om du er superstjerne i en eller annen genre. Prisen varierer selvfølgelig med meget store sprang for deg og meg og de aller største stjernene, men så har vi nok en smule forskjellige krav til hva hotellet skal ha å by på. Men det er mange hoteller rundt i verden som har blitt berømte for å huse mange stjerner av ulike slag.

USA

Det er vel «over there» at det finnes mest stjerner av alle slag, og dermed også mange berømte hoteller. Og det er nettopp i USA at verdens mest berømte hotell ligger. Det er hotell Waldorf Astoria i New York som har den æresbevisningen. Nå hadde jeg tenkt å presentere dette hotellet litt nærmere, men da jeg undersøker saken litt så viser det seg at hotellet er stengt i i sommer eller høsten 2018 for renovering. Det forventes å åpne igjen ført om et par år – det er ikke angitt noen dato eller noe på deres hjemmesider. Men Waldorf Astoria tilhører i dag Hilton kjeden, så det burde være mulig å finne et erstatnings hotell i samme kjeden ikke alt for langt unna dersom du vil bo i området Waldorf ligger i New York.

Europa

Det finnes selvfølgelig hoteller over hele Europa også. Men fra gamle dager er det Wien i Østerrike som er Europas hotell hovedstad skal vi tro listene. Blant de mest berømte hoteller i verden har Wien hele tre representanter inn blant topp 15.

Wien

Hotel Imperial kommer allerede på andre plassen etter Waldorf Astoria. Dette skal være det aller første hotellet i Europa som hadde virkelig luksus innenfor sine vegger. Bygget ble reist for å være byens palass, men det ble etterhvert til hotell. Det har opp gjennom årene vært mange celebre gjester på hotellet. Men hotellet er også spesielt kjent for noe annet – nemlig en kake som heter Imperial Torte. Dette er en trøffel av sjokolade som de introduserte allerede den gangen de åpnet på 1870 tallet. Et annet hotell i Wien som i mange år har konkurrert med Imperial om å være det beste hotellet er Hotell Sacher. Disse to samt hotell Bristol har vært de tre, og er det fortsatt, hotellene som er mest berømte i Wien og som stadig er i full drift. Hotel Sacher er bygd omtrent på samme tid som Hotel Imperial. Det siste av de tre berømte hotellene i Wien er Hotel Bristol. Dette hotellet er kanskje mest kjent for å ha hatt Teddy Roosevelt som gjest i en lang periode. Men det er selvfølgelig mer enn dette som skal til for at hotellet får et kvalitets stempel slik det har.

London

Det er flere hovedsteder i Europa som har kjente og berømte hoteller. Så også i London. Det hotellet som befinner seg på den listen jeg har benyttet er Savoy Hotel. De har blitt berømte for blant annet at de var det første hotellet i London med heis, samt at de var først ute med elektrisitet og bad på alle rommene sine i London.

London