Butikkhoteller

Butikkhoteller

Når vi skal bo på hotell er vi vant til at det skal være forholdvis upersonlig, moderne, gjerne stort og det er ikke mange hoteller man blir så glad i at man ønsker å dra tilbake bare for hotellets skyld. Da handler det om at hotellet ikke har klart å skape en spesiell følelse hos gjesten. Det kan også hende at du på din reise bare var ute etter et behagelig overnattingsted og ikke ønsket noe særlig mer enn det. Men hvis du er ute etter det lille ekstra i et hotell, kan det hende at boutique eller butikkhotell, på godt norsk, er noe for deg. Butikkhoteller er hoteller som er å anse som ganske små, med kun 10 til 100 rom, men hvor det legges vekt på særegne detaljer og en spesiell atmosfære. Alle elementer skal være tatt opp et hakk fra det du er vant til eller forventer av et hotell og det kan være selve hotellet som bestemmer hvor du skal feriere. Ja, du føler deg rett og slett velkommen og hjemme der.

Litt historikk

Konseptet butikkhotell ble startet opp for ca 40 år siden i noen av de store byene i verden. De første to hotellene innenfor dette konseptet ble startet opp i 1981 og det var The Blakes Hotel i London og Bedford i San Francisco. I dag finner man flest butikkhoteller i New York City og i området rundt Manhattan. Det er først de siste tiårene at trenden har kommet for fullt til Europa. Selve ordet “boutique” er fransk og betød i utgangspunktet en slags spesialbutikk. Mange av disse hotellene har blitt til ved å bygge om en spesiell bygning, så eksteriøret behøver ikke å gjenspeile det du vil møte inne.

Noen butikkhoteller i Norge

Noen butikkhoteller i Norge

Herangtunet i skogen ved Heggefjorden er en samling av bygninger ment for å bevare kulturarven til området. Det består av ni temarom og en leilighet med egen inngang. Rommene heter eksempelvis Island og Sverige og de tilbyr en ubeskrivelig opplevelse. Gjester kan og benytte seg av sauna og boblebadet i skogen. Restauranten har et unikt utseende og tilbyr lokal mat servert gjerne på et trefat.

Banken hotell i Haugesund har 48 rom og 4 toetasjes suiter. Rommene har elegant og chic innredning med masse detaljer. Du kan og kose deg på takterrassen og nyte utsikten over havet. I underetasjen finner du møterom og lounge. Beliggenheten  gir muligheter til mange spennende aktiviteter rett rundt hjørnet.

Isfjord Radio Adventure Hotel ligger på Kapp Linne, ytterst på Svalbards vestkyst. Hvis du er ute etter et opphold uten like med arktiske opplevelser rett utenfor, er dette hotellet for deg. Her kan du oppleve det vakre nordlyset, reinsdyr, polarrev og kanskje til og med en isbjørn. Innredningen er moderne og står i kontrast til den rå naturen.

Storfjord hotell i nærheten av Ålesund gir en fantastisk utsikt over Storfjorden og Sunnmørsalpene. Dette flotte mørke hotellet med gresstak, har et helt unikt interiør. Det er designmøbler, antikviteter og kunst, samt privat balkong eller hage til alle rommene. På restauranten serveres det 4-retters middag, basert på lokalprodusert mat. Her tilbyr de lokalbrygget øl og oster fra egen ostekjeller.