Dalen hotell i Telemark

Det er flere årsaker til at jeg velger meg dette hotellet, men aller mest er det fordi det rett og slett er et hotell med mye historie, og ikke minst sine sjarm og sjel.

Det kan ikke sammenliknes med noe annet hotell, hverken når det kommer til selve hotellet eller plasseringen. Telemark er mitt favorittfylke, det er det ikke noen tvil om. Når man i tillegg til mange flotte opplevelser, kan bo på et slikt sted – ja da er valget ganske enkelt for min del i alle fall.

Eventyr og romantikk

Eventyr og romantikk

Er det et sted du absolutt bør ta med kjæresten eller ektefellen, ja da er det til Dalen hotell. Stedet er bygget i romantisk stil hvor overdådigheten rett og slett råder. Det at det er eventyrpreg over bygget, tror jeg bildet kan bekrefte.Gemisser, utspring, altaner, tårn og spir og ikke minst drakehoder, setter sitt helt spesielle preg på hotellet. Dette er detaljer man ikke finner på dagens moderne hoteller, så er du av den romantiske typen skal Dalen passe bra for deg vil jeg tro.

Tre slottet fra 1894

Som jeg allerede har nevnt, så har Dalen hotell mye historie å vise til. Hit kom både kongelige og mange fra adelen rundt om i Europa, og stedet er nesten identisk som det var når det ble bygget i 1894. I hotellets hall finner man et meget spesielt glassmaleri, som henger 10 meter over hodet på deg. Her kan man slappe av i hallens gode stoler, mens man nyter både maleriet og får inn den gode atmosfæren i det gamle bygget. Denne hallen kalles for hotellets hjerte, og det forstår man når man kommer dit.

Utsyn mot fjord og fjell

Det er ikke lett å trekke frem noe område av Telemark, fremfor andre deler av fylket. Dette kommer rett og slett av, at det stort sett bare er flotte steder man treffer på i denne delen av landet vårt.Men at Dalen ligger helt i toppsjiktet plassert i naturen er det ikke noen tvil om. Hotellet er omkranset av en 37 mål stor park, som gir utsyn mot den vakre fjorden Bandak i øst. Mot nord, vest og sør, er det bratte fjellsider som pryder det ville og vakre landskapet.

Seile fra Skien til Dalen

Om man ønsker å ankomme Dalen med noen flotte damer, så er skipene «Henrik Ibsen» og «Victoria» på plass hele sommeren. Turen oppover Telemarkskanalen og Bandak, er en minnerik og flott opplevelse. Dette er en flott start og avslutning, på oppholdet ved Dalen hotell.Skien har gode togforbindelser, både til/fra Oslo og Sørlandet helt til Stavanger.

Sommeråpent hotell

Hotellet har kun sommeråpent, og dette er i perioden april – november. Så da er kanskje neste års helgetur allerede i boks? Et opphold på Dalen kan kombineres med mange andre opplevelser i Telemark, så det er bare å begynne planleggingen. Fjell, fjord, daler, historie ja Telemark byr på det meste.Det er mange som kjører gjennom Telemark, på vei mellom Oslo og byer som Haugesund og Stavanger. For å få mer ut av turen, så anbefales det å bruke 1-2 dager mer – bare slappe av å la roen senke seg.