De små landene eller statene i Europa

Jeg fortsetter min virtuelle reise rundt i Europa og kikker litt på tilbudene med hoteller i forskjellige land. Så langt har jeg vært innom forholdsvis store land. Denne gnagen skal jeg kikke inn i de litt mindre landene og se hva jeg finner der. Hoteller har de garantert de også, men har de tilbud som den gjennomsnittlige gjest kan «leve med»? >Vi får se hva vi finner på vår virtuelle ferd.

Andorra

Landet Andorra ligger der inneklemt mellom de to store kjempene Frankrike og Spania. Men jeg tror Andorra klarer seg fint for det. Andorra har vært der i mange år, men det er først de senere årene de har blitt et fullverdig land. Før 93 var de et fyrstedømme her to samfyrster som statsoverhoder. Kunne lett ha skrevet en egen sak om bre Andorra, men det var hoteller jeg skulle se på.

Jeg finner hele 18 forskjellige hotellkjeder registrert i dette lille landet. Den største kjeden som er registrert har 15 hoteller. De er alle tre, fire eller fem stjerners hoteller. Det er Hotusa Hotels. DE er et medium stort konsern vil jeg påstå, med sitt hovedkontor i Barcelona i Spania.

De andre kjedene som er registrert i Andorra har alle en to eller tre hoteller så nær som kjeden Pierre & Vacances. De har 7 enheter i drift i Andorra. Totalt har disse 18 kjedene nesten 50 enheter i landet.

Luxemburg

Neste mini land ligger litt lenger nord og er «inneklemt» mellom Frankrike, Belgia og Tyskland. 2o hotellkjeder er registrert på mine informasjons sider med til sammen mellom 40 og 50 hoteller.

Det er ingen kjede som er veldig mye større enn de andre her. Ibis hotellene er her men syv enheter fordelt på tre av merkenavnene sine. Logis kjeden er også representert med åtte aktive hoteller. Ellers så er resten registrert med en og to eller tre hoteller.

Lichtenstein

Det er ikke noe register på samme måte som for de andre landene for Liechtenstein og hovedstaden der Vaduz. Men hoteller finnes det selvfølgelig. Både hoteller og gasthof. Landet er så lite at du like gjerne kan finne overnatting enten i Sveits, Østerrike eller Tyskland. Ingen av de tre landene er langt unna, men Tyskland grenser ikke helt opp til Liechtenstein. Det er en liten bit av Østerrike mellom der.

Monaco

Fyrstedømmet Monaco er registrert med seks hotellkjeder og syv enheter totalt. Jeg er ganske sikker på at det finnes flere hoteller i Monaco selv om det er liten plass og trangt der. Og dette lille «landet» fylles opp av verden rike personer mer enn en gang om året. Tenk bare på hva som er innenfor grensene der når F1 sirkuset triller inn der en gang hvert eneste år.

Vatikanstaten

Pavens hjemstat har også noen få hoteller. Men også her er det så lite og trangt at du kan like gjerne overnatte på den italienske siden om du er i området der.

San Marino

Min faste informasjonskilde om hoteller sier en hotellkjede i San Marino med et hotell – det er Best Western som er registrert der. Også her finner du like gjerne plasser til overnatting utenfor grensene til den lille staten.