Finse 1222

Jeg har med årene fått en ganske så solid erfaring, på dette med å bo og overnatte på hotell. Det være seg om det er i jobbsammenheng, eller privat på en langweekend eller lengre ferieturer. For meg er ikke et hotell bare et hotell, det kan nok tenkes at jeg tenkte litt slik i mine yngre dager. Men nå leter jeg etter mer enn en god seng, og en meny som er flott og spennende. Jeg ser mer og mer vekk fra de typiske «Flyplasshotellene» Disse mangler sjel og atmosfære, og jeg synes en del av dem bærer preg av at det faktum – at svært mange av kundene ikke vender tilbake. Men for all del, de er fullt brukbare til sitt bruk. Men nå skal vi til et hotell som har sjel, historikk, atmosfære og ikke minst en fantastisk beliggenhet. Velkommen til fjells!

Åpnet i 1909

Det er kanskje noen som stusser over navnet «Finse 1222» Dette er først og fremst navnet på stedet hvor hotellet ligger, og siste del angir høyde over havet.

1222 meter over havet er kanskje ikke så imponerende i seg selv, men når det faktisk ligger en jernbanestasjon der – ja da er det ganske så høyt. Ja Finse er faktisk Bergensbanens høyeste punkt, og strekningen åpnet i 1909 – det samme året som Finse 1222 åpnet sine dører.

Tog, sykkel eller til fots

Det er disse valgene du har, om du skal komme deg til dette flotte og ærverdige hotellet. Bilen må du enten parkere hjemme, eller ved en av Bergensbanens stasjoner.

Familier eller grupper

Mange av de som bor på hotellet, er ofte flere enn to stykker. Men for all del, det er et romantisk og koselig sted å ta med kjæresten eller kona også – her skal jeg love dere at roen senker seg ganske så raskt.

Det at hotellet er langt over hundre år gammelt, bærer det preg av. Det har blant annet blitt bygget på en del opp gjennom årene, noe som bare gjør det mer spennende og variert.

Priser varierer fra sesong til sesong, og ikke minst hvilken romtype man vil ha. Sjekke ut på internett, eller ta direkte kontakt med hotellet.

Cirka halvparten av rommene er dobbeltrom, med noe ulik størrelse. Utover dette finnes det så klart enkeltrom, men også suiter kan man booke på Finse 1222.

Rommene er enkle, men på lik linje med resten av Finse 1222 – så er det atmosfæren som gjør dette hotellet så spesielt.

Rallarvegen på sykkel

Jeg har selv syklet denne trasèen for en del år tilbake, og kan absolutt anbefale den. Om man sykler eller går Rallarvegen, er Finse et naturlig og flott stopp. Det finnes også et rallarmuseum på Finse, som tar for seg byggingen av Bergensbanen – som Finse er en viktig del av.

Vårt neste stoppested når det gjelder hoteller, kan kanskje være et annet sted langs Bergensbanen – så det er bare å kaste seg med toget folkens.

Nyt oppholdet på Finse 1222, den deilige fjelluften er noe helt spesielt!