Forskjellige hotell varianter

Forskjellige hotell varianter

Det å velge overnattings sted når man er ute på tur har blitt en ganske enkel sak, for det er jo utrolig mange forskjellige hoteller der ute i verden. Dette gjelder enten man planlegger turen god tid i forveien eller om man heller bare reiser rundt og tar en dag om gangen uten noe egentlig mål for turen. Dette gjelder i byene og ellers rundt omkring på landsbygda eller oppe i fjellene.

Fjellstuer

Om man velger fjellene når man er på tur eller bare skal passere over dem har man her fått mange overnattings steder langs veiene. Fjellstuene er koselige steder som også som regel har en flott restaurant tilknyttet hotellet der man også kan nyte en matbit under oppholdet. Fagerheim Fjellstue finner man langs riksvei 7 like ved sjøen Store Krækkja i ett vakkert fjell område. Stedet ble satt opp i 1936 og fungerte da også som gårdsbruk med sommerfjøs kombinert med hotell. Det var ikke så mange bygninger de første årene, men da de Tyske soldatene overtok stedet under krigen satte de opp flere bygninger sånn at stedet i dag har ganske mange sengeplasser å tilby tilreisende. Her kan man virkelig nyte det fjellet har å tilby av vakker natur og ett rikt dyreliv.

Haukeli Fjellstue


Haukeli Fjellstue

Om man skal ta turen mellom Oslo og Bergen via Europavei 134 passerer man Haukeli Fjellstue som ligger flott til rett ved Ståvant. Stedet ligger rett ved inngangen til Hardangervidda nasjonalpark og stedet har utrolig vakkert naturlandskap som virkelig frister de som elsker fjellene. Plassen er et historisk landemerke som stammer i fra 1886 da den første bygningen ble ført opp her. Stedet eies og drives av Den Norske Turistforeningen i dag og de ivaretar også den gamle historiske delen av stedet som er en viktig del av kulturlivet i området.Den eldste bygningen var i i staten egentlig bare en seter som da ga den tidens reisende overnattings muligheter på turen over fjellet. Man så fort behovet for flere sengeplasser og man startet da med å utvide med flere bygninger gjennom årene. Med flere overnattings muligheter som vanlige rom, rom som er som små leiligheter med kokemuligheter, suite, sovesal og stabbur passer stedet for de fleste som ferdes på eller over fjellet.

Mårbu Fjellstue

Mårbu Fjellstue

Til Mårbu Fjellstue kommer man ikke med bil, her må man ta beina til fatt eller båt helt opp til nordenden av Mår vannet. Stedet ligger rett ved mellom Telemark og Buskerud i ett flott fjellområde som innbyr til lange turer i området. Med Hardangervidda rett ved er dette ett godt egnet sted å ha som base på sien turer innover på vidda som har flere godt merkede ruter som man kan følge. Aktiviteter er det flere av i området også, man kan leie seg sykkel, besøke Barnas Mårbu som er godt til rette lagt for de minste. Det er også flere flotte fiskevann i nærheten om man vil prøve seg litt på fjellfiske og med muligheter til å bli med på reinsdyrs jakt da det finnes egen fellings kvote i dette området.