Gode råd for å finne de beste hotellene

Jeg elsker å reise og oppleve nye ting, se nye steder og møte nye folk. Det er noe magisk med det hele, uansett om jeg har vært der mange ganger eller det er første gang.  I noen tilfeller så er jeg villig til å ta ting på sparket, men i utgangspunktet så er jeg opptatt av komfort. Det skal være avslappende og for meg så betyr det at hotellet må holde en viss standard. Takket være mange reiser så har jeg nå etterhvert begynt å få en god oversikt over hva som er et bra hotell, så disse rådene vil jeg dele med dere.

Bruk tid på nettet

Det finnes knapt noe man ikke finner på nettet. Det eneste som kreves er at du bruker litt tid. Det handler om å ikke bare nøye seg med å se på hotellets hjemmeside, men også søke litt ekstra. Da får du opp flere forskjellige anmeldelsesider som gir deg mer informasjon om hotellet, gjerne informasjon som hotellet ikke leverer ut.

Bruk tid på nettet

Det er ikke dermed sagt at du skal ta alle anmeldelser for god fisk. Det finnes selskaper som spesialiserer i å skrive anmeldelser og det finnes også folk som bare elsker å være negative. Dermed gjelder å tenke mengden. Hvor mange anmeldelser er negative og hvor mange er positive? Se også gjerne litt på språket. Det behøver ikke å være feilfritt norsk eller engelsk, men du merker fort om det er google translate som er brukt.

Hva kan hotellet tilby?

Vi er forskjellige, men de fleste liker å unne seg litt luksus når de først drar på ferie. Så jeg setter alltid oppe en liste over hva som er mine minste kriterier. Så sjekker jeg dette oppimot hva de har å tilby. Det er viktig når man drar til utlandet at man sjekker rommene nøye. For det er ikke alle som holder det vi i Norge tenker som standard. Er de romservice?  Har de mange tv-kanaler? Er det WiFi på rommene? For meg er WiFi helt nødvendig ettersom jeg ønsker å holde meg oppdatert på nyhetene, slappe av med litt sjakk eller spille andre online spill eller bare rett og slett slappe av med en god film jeg har lastet ned på nettbrettet.
Det er ikke alt som er like viktig og det kommer selvsagt helt ann på hvor lange man skal være der.

Hvor er hotellet?

Hvor er hotellet?

Hvis jeg drar til en storby så ønsker jeg å bruke tid i byen. Så da vil jeg velge et hotell som ligger nær bykjernen. Jeg bruker gjerne offentlig transport i byene, men jeg har erfart at det ikke alltid er så enkelt å finne frem i en storby. Å kjøre Metro i Paris eller prøve seg på undergrunnssystemet i London eller New York er en viktig del av opplevelsen. Samtidig så har jeg erfart at mye tid og penger går bort i å ta drosje fra det ene stedet til det andre. Det er i mange tilfeller mer økonomisk å legge litt mer i overnattingen, istedenfor å bruke mer penger på å kjøre drosje.

Man drar jo tross alt til en by for å oppleve alt som byen har å tilby. Så å bo langt utenfor bykjernen er ikke alltid et godt valg.

Skal man dra på fottur i fjellet eller skitur i Alpene eller være i nærheten av naturen så er det selvsagt viktig å finne et hotell som ligger i nærheten av fjellet og løypene.

Når det kommer til pris så øker selvsagt prisen jo mer sentralt man ønsker å bo.  Så dette vil helt klart være en faktor. De har gjerne en høyere standard, med alt fra tre til fem stjernes hoteller.

Ring til hotellet

Ring til hotellet

Det siste jeg gjør er å ringe hotellet. Da får jeg snakket med resepsjonisten og kan stille konkrete spørsmål. Det kan høres ut som mye stress, men jeg skal jo tross alt bruke mye penger på hotellet. Det er viktig for meg at jeg får valuta for pengene og da er jeg villig til å gjøre litt ekstra.

Jeg føler at jeg får mye informasjon når jeg snakker med en person, selv om det ikke er ansikt til ansikt. Er resepsjonisten hyggelig og imøtekommende så er dette et pluss. Det er faktisk ikke en selvfølge at de er hyggelige, selv om man skulle tro det.

En resepsjonist som ikke er hyggelig, ikke kan svare på spørsmål og ikke tilbyr deg ekstra informasjon er en indikasjon på at hotellet har en lav standard.

Bestill på nettet

Før i tiden så bestilte man gjerne hotellrom rett på hotellets nettside eller ved å ringe til hotellet. I dag så samarbeidet mange hoteller med forskjellige nettsider for å markedsføre seg. Derfor får man gjerne bedre priser når man bestiller fra en annen nettside. Så det gjelder å sammenligne prisene som oppgis på flere nettsider. Bestillingsprosessen er den samme og du har samme rettigheter som hvis du bestiller direkte fra hotellet. Den eneste forskjellen er prisen og det kommer deg som kunde til gode.