Hotell kjeder i Norge

Det er selvfølgelig de største hotell kjedene som er mest synlige i hverdagen rundt omkring i Norge. Men det er mange mindre og veldig fine og hyggelig hoteller. Kanskje de til og med er såpass små at hotell er feil nevn. Motell eller resort er kanskje et bedre navn? Jeg er faktisk litt usikker på hva som er forskjellen mellom dem der – så det skal jeg jammen sjekke og forteller dere ved en senere anledning. Men ok, jeg snakket om Scandic og Thon Hotels i forrige artikkel. Nå skal jeg ta for meg noen flere som befinner seg i Norge. Ikke fullt så store kjeder, men fortsatt godt representert på mange steder i vårt langstrakte land.

Mange kjeder

Totalt skal det være 21 hotell kjeder i Norge. Ikke alle like store, men flere av de er forholdsvis store. De minste kjedene er faktisk bare representert med et singelt hotell.

På toppen troner Scandic og Thon som nevnt. På de neste plassen befinner Best Western og Clarion seg med drøyt 40 hoteller hver seg. Deretter er det et sprang ned til en duo som har omtrent halvparten av nettopp nevnte antall. Quality Hotels og Radisson Blu har alle mellom 20 og 30 hoteller.

Radisson Blu

Radisson Blu er den største internasjonale hotell kjeden som er i Norge. Altså med det mener jeg at de befinner seg i mange flere land enn bare Skandinavia eller Norden. Radisson Ble er på alle kontinentene i verden og har hoteller i en hel rekke land. En virkelig stor hotell-kjede. I Norge befinner de seg fra Tromsø i Nord til Kristiansand i sør.

Radisson Blu

Radisson Hotels som firma er over 100 år gammelt, og har sitt hovedkontor i USA. SAS har tidligere hatt eierskap i kjeden, men har nå solgt seg ut og er bare samarbeidspartner. Eier av selskapet i dag er firmaet Carlson Companies som flere store virksomheter gjennom forskjellige datterselskaper.

Quality

Quality Hotels eller Nordic Choice Hotels er et heleid norsk selskap. Det er investerings selskaper som eier mye av dette her, men det selskapet er igjen norsk i sin helhet. Hotellet består av fem forskjellige varemerker blant sine hoteller. Luksushotellene som er Clarion Hotel, Collection som er for de som reiser og jobber, Quality Hotel jobber mye for blant annet barnefamilier, Comfort Hotel er lavpris delen av konsernet og Comfort Hotel Xpress er for de med virkelig dårlig tid som bare skal «blunde øynene» noen timer for eksempel.

Quality

Samlenavnet for alle disse forskjellige varemerkene er Nordic Hotels & Resorts. I denne siste gruppen er det hoteller som av en eller annen grunn ikke kan skifte navn, men beholder sitt gamle navn før de kom med i Nordic Choice hotellene. Dette kan det være flere årsaker til.

Mindre kjedene

Selv om de ikke har mange hoteller i Norge så betyr ikke det at det bare er små kjeder som er resten av de som er representert i Norge. Det er flere kjeder som har over 10 hoteller i Norge, og det finnes de som har bare 1 hotell. Samt alle de som ikke er med i noen kjede.