Hoteller i Frankrike og Spania

Noen er så lei hoteller at de nekter å snakke om slikt, mens andre igjen stortrives på hotell med litt service og litt ekstra fasiliteter. På min virtuelle og informasjons runde nedover i Europa er nå turen kommet til å kikke litt inn i Frankrike. Frankrike er et stort land og dermed finnes det massevis med hoteller i alle størrelser. Skrive om alt og alle er umulig, en jeg skal nevne noen av de som er listet opp på den listen jeg har valgt å benytte som min informasjonskilde.

Store kjeder

Men alle sine vinhus, Champagneplasser og Konjakk hus så er det jo bare i disse områdene mange overnattingsmuligheter. Vinhusene finnes over hele landet, mens Champagne og konjakk er begrenset til sine spesielle områder. Og det finnes jo tusenvis av andre severdigheter og ting i landet enn hva jeg nevner her.

Det finnes gigantiske hotellkjeder i Frankrike, og en av de er Logis Internasjonal kjeden. De har registrert 1590 hoteller i Frankrike. Men svært få (om noen i det hele tatt) av hoteller bærer navnet. De har andre mer lokale navn og egne navn.

Selv om det kun er 144 kjeder som har registrert seg på den listen jeg har som informasjon, så har de igjen tusenvis av hoteller spredt over hele landet. Logis kjeden som nevnt over her er størst, men det er flere andre kjeder som har mer enn 100 registrerte hoteller i landet. Vi snakker faktisk om hele 21 kjeder som har såpass mange hoteller. Den største av de er Ibis kjeden men nesten 1000 hoteller fordelt på sine tre merkenavn – Ibis, Ibis Style og Ibis budget.

Uansett så er det mange hoteller å velge mellom i hele Frankrike. Det er det samme her som i mange andre land. Det finnes store kjeder som har tusenvis av sengeplasser, og det finnes de som kun har noen få rom og sengeplasser. Du selv må finne din stil å lete deg frem i denne jungelen.

Denne jungelen fortsetter garantert når jeg beveger meg virtuelt videre også.

Spania

På min informasjons liste finnes det ingen virkelig gigantiske kjeder i Spania. Eller hva er en kjede med 587 hoteller. Rimelig gigantisk det når jeg tenker meg om, men de blir små i forhold til de virkelig store med flere tusen hoteller. Men på listen jeg benytter er det registrert hele 163. Det blir totalt ganske mange sengeplasser det uansett så lenge det er mange kjeder med ti talls hoteller og noen med hundrevis av hoteller.  Jeg tør ikke tenke på hvor mange håndklær og sengetøy bare disse vasker pr dag?

Her er en link til et tilfeldig valgt hotell i byen Algeciras. Stedet ligger på vestsiden av Gibraltar bukten helt syd i Spania. Hotellet holder tre stjerners standard og har 60 rom.

 

Her i Spania som alle ander land så gjentar historien seg – det er tusenvis av små plasser som leier ut noen få rom og yter en fantastisk service. Men de har ikke de store anleggene som de store hotell kjedene har. Men som overnatting og for å slappe av en dag eller flere så er de helt perfekte!