Ishotellet i Alta

Jeg har sansen for det som skiller seg ut, og er spesielt og unikt. Alta er en flott by som jeg har besøkt en rekke ganger, og til tross for størrelsen på byen er det nok å finne på i Alta. Mya av tilbudene pærer naturlig nok preg av det samiske og det polare og arktiske, vi befinner oss tross alt bare noen mil unna Nordkapp og 71 grader nord. På denne siden tar vi som kjent opp hoteller, nær sagt verden rundt. Vi har allerede skrevet en del om mange norske hotell, og da kanskje mest på de gamle og legendariske hotellnavnene. Men nå skal vi til ishotellet i Alta, og noe av det spesielle her er at man kan avlegge stedet et dagsbesøk – eller så klart ligge over som på et vanlig hotell.

Hotell av snø og is

Det finnes faktisk denne type hotell også andre steder, men hotellet i Alta er Norges største og faktisk verdens nordligste ishotell. Det er mye som kan sies om dette flotte stedet, så jeg må prøve å fatte meg i korthet. Sorrisniva er det korrekte navnet på ishotellet, men det blir ofte bare sagt ishotellet i Alta. Det er ikke mange hoteller som er temabaserte, men det er faktisk ishotellet i Alta. Med flotte utstillinger som er laget av is, så skifter hotellet tema om hva skulpturene skal formidle til oss. Det er utelukkende lokale kunstnere som står for utstillingen, og tema er alltid innenfor det norsk, det nær og ikke minst det arktiske.

Må ikke overnatte

Må ikke overnatte

Det er fullt mulig å bare stikke innom hotellet i Alta, får å ta en titt på all is kunsten som møter deg der inne. Det finnes flere alternativer når det kommer til måten man vil oppleve hotellet på, hvor du blant annet finner en isbar som så klart serverer is drinker. Det er også mulighet for å få en guidet omvisning, om man skulle ønske det.

Utforsk ishotellet på egenhånd

Man trenger ikke ha guidet tur, og en del mennesker liker best å gå rundt å se på utstillingene alene. Man må uansett løse billett, men denne type billett er noe billigere enn de guidede turene så klart. Man bør beregne cirka 1 time på hele runden, for her er det nok av ting man bør få med seg. Men Alta er så mye mer enn dette spesielle ishotellet, og man kan gjerne kombinere en tur til denne flotte byen i Finnmark – med turer både til Finnmarksvidda og Nordkapp. Jeg har vært en del i Finnmark, og kan med sikkerhet si at Alta er en av mine absolutte favoritter. Finnmarksløpet trekker årlig mange tusen tilreisende til Alta, og kan kanskje være t godt tips om man vurderer en reise nordover.Det er så klart muligheter for å overnatte også, for det er jo tross alt et hotell vi snakker om. For priser og sesongtider, anbefaler jeg at dere tar kontakt og bruker deres hjemmeside. God tur til Alta!