Italia og Sveits

Etter å ha vært gjennom Spania og havnet på et hotell helt i syd, ville det vært naturlig å bevege seg litt vestover til Portugal. Men siden denne reisen foregår virtuelt, så behøver man ikke å følge det normale. Så dermed sette vi fart og reser mot spagetti og pastalandet litt nord og øst. Ja jeg snakker selvfølgelig om Italia. Italia er mye mer enn bare spagetti og pasta selvfølgelig. For å komme inn i Italia fra der jeg befant meg må jeg først tilbake til Frankrike og deretter over Alpene for å komme inn i Italia. Jeg ombestemmer meg underveis etter å ha hørt på værmeldingene. Snøstorm i fjellene meldes det og da er det bedre å snike seg over grensen helt i syd fra Marseilles og Monaco inn til Torino og Genova.

Italia

Jeg har kjørt kun en ren informasjons stil generelt i alle artiklene frem til nå. Men denne gangen snur jeg litt på det og skal gå litt dypere inn og besøke et konkret hotell og få litt mer direkte inntrykk. Jeg velger et luksushotell i Genova og hotellet jeg har tilfeldig valgt ut heter Grand Hotel Savoia. Hotellet har hele fem stjerner ved navnet sitt så her burde vi kunne få litt luksus.

Italia

Hotellet har 117 rom og bugner over av fasiliteter både på hotellet og sentrale ting for gjester like i nærheten.

Selve hotellet er bygd opp så du får følelsen av en transatlantisk reise gjennom hotellet. Alle rommene er forskjellige fra hverandre og gir forskjellige inntrykk. Masse inntrykk og inspirasjon hentet utenfra og alt dette til sammen gir Grand Hotel Savoia en ideell kombinasjon av komfort, effektivitet og praktfullhet.

Innenfor kort avstand bort fra hotellet finnes flere severdigheter. Under en kilometer borte finnes Genova Akvarium. Dette akvariet skal være et av de største i Europa.

Genova Akvarium

Få registrerte

Tilbake til min tidligere informasjons kilde igjen så er den forholdsvis «tynn» når det gjelder Italia. Det er kun registrert 126 forskjellige kjeder på landsbasis for Italia og den største kjeden er Hotusa Hotels og har kun 170 hoteller i hele Italia. Det er «småtterier» i et så stort land og i forhold til and store land i Europa.

Sveits

Siden jeg var helt syd i Spania så velger jeg i denne omgang å ikke «fly» ned til syd-Italia. Italia er et langstrakt land og det er langt fra Genova og ned til for eksempel Sicilia i syd.

Men jeg setter kursen opp til det mindre landet og mer uavhengige landet enn mange andre i mange situasjoner nemlig Sveits.

En meget stor hotellkjede i Sveits er mye mindre enn de kjempe kjedene jeg har omtalt tidligere. Swiss Quality Hotels har 131 registrerte hoteller rundt om i sveits og gjør de til landets største hotellkjede i følge websiden «Lookingforbooking.com». Totalt finner jeg da 88 registrerte hotellkjeder i Sveits. Andre store kjeder er Ibis med sine tre merkenavn, Minotel med drøyt 40 hoteller og en kjede som heter Romantik med 23 hoteller. Kan det være et hotell spesielt for par tro? Kanskje jeg burde kikke nærmere på det ved en senere anledning.