Litt rundt i Skandinavia

Jeg kunne ha skrevet mange flere artikler om hoteller og hotell kjeder i Norge. Men jeg skal la Norge ligge litt stille en liten periode i hvert fall og se litt over landegrensene. Kommer først til å se på ting med veldig vidåpne øyne, for så litt senere å ta en eller annen bestemt retning. Jeg har ikke helt bestemt meg enda hvilken retning jeg vil ta.

I Norge hadde den største kjeden rett under 100 hoteller. Og vi har i overkant av 20 forskjellige hotell kjeder som er representert i Norge. Kikker vi litt over grensen til våre naboland og enda lenger vekk finner vi helt andre tall.

Finland

Finland er det mest beskjedne landet når vi kommer til antall hotellkjeder med sine 17 kjeder. Men av de 17 kjedene er det flere store hotellkjeder som er representer. Den største kjeden i Finland er en kjede som heter Sokos Hotels som har hele 45 hoteller hos finnene. De er jo ikke engang representert i Norge. Kjeden er finsk, men har også noen hoteller i Tallin i Estonia og i St. Petersburg i Russland.

Andre mer kjente kjeder som er representert er Scandic, Best Western, Hilton og Radisson Blu bare for å nevne noen. Flere av de har jeg beskrevet i en tidligere artikkel her på siden.

Sverige

Hos «søta bror» er det Best Western hotellene som er mest representert. De har over 110 hoteller rundt omkring i Sverige. Men de er bare en av totalt 28 hotellkjeder som er i Sverige. Så flere andre store kjeder er godt representert.

Sverige

Andre store kjeder i Sverige er Elite hotels som er en ren svensk hotellkjede. Scandic er på plass med cirka 100 enheter. Ibis med flere forskjellige varemerker av hotell typer er på plass, First Hotels er å finne mange steder i Sverige og Clarion er også rundt omkring i de svenske byene.

Danmark

Hygge, hygge, hygge er et uttrykk som en danske lett kan finne på å benytte. Og det er vel nettopp det som skjer på veldig mange av de hotellene og stedene hos den største representanten i Danmark – nemlig Danske Kroer & Hoteller i Danmark. De har registrert hele 82 forskjellige steder rundt om i det flate landet litt sør for Norge.

Danmark

Men situasjonen er den samme i Danmark som i de andre landene. Det er mange kjeder som er representert. Scandic finner jeg, Comfort har 4 hoteller, Clarion har 8 hoteller, First Hotels er til stede, Best Western er der og ja mange andre store og små kjeder. Samt alle de lokale overnattingene som ikke tilhører kjente kjeder.

Oppsummering

Jeg kunne ha fortsatt i mange avsnitt og sider til om forskjellige kjeder og bosteder rundt omkring i hele Skandinavia. Men det er ikke bok jeg ønsker å skrive. Jeg vil bare belyse hotell situasjonen litt på mange forskjellige steder. Derfor velger jeg å stoppe det her – du har garantert fått et lite innblikk allerede dersom du har lest alle disse tre første artiklene. Men det kommer mer om hoteller andre steder om en liten stund. Ha en fin dag!