Luksus i Dubai

Er det noe sted i verden hvor penger ikke betyr mest, så er vel i hvert fall Dubai et av de stedene. Her bor det mennesker som har så mye penger at hverken du eller jeg forstår hvilke summer det er snakk om. Disse menneskene lever nesten i en helt annen verden enn deg og meg. Tegn på slike ting kan man se allerede ute på gaten i Dubai. Der kommer drømmebilene mine oftere forbi på gaten enn mange andre steder i verden. Ferrari, Rolls Royce, Lamborghini eller Bentley bare for å navne noen av de merkene man kan se daglig. Selv offentlige biler som politi biler er av slike merker eller Mercedeser som SLS.

Se også på noen av de byggene som er oppført. Se for eksempel på gruppen bygninger som er oppført og liker på en palme når man får se de ovenfra. Eller det er jo ikke bare bygninger, men faktisk en hel øygruppe – «The Palm» heter stedet.

Luksus overalt

Og selvfølgelig finnes det luksus hoteller i Dubai. Og et av de virkelig luksus hotellene er også bygd på en egen kunstig øy faktisk. Burj Al Arab Jumeirah heter prosjektet og kostet hele 1 milliard dollar. Dette gjenspeiler seg godt på hotellet hvor det er luksus i hver eneste detalj. Over 4000 kvadratmeter er kledd inn med bladgull, det er benyttet 30 forskjellige typer marmor i hotellet inklusive den eksklusive Statuario som ble kjent fordi Michelangelo benyttet dette i sine verker.

Det er også benyttet det beste av det beste i alle ledd. Alt er importert fra forskjellige kanter av verden. Kan for eksempel nevne av de finnes 4 svømmebasseng, mange barer, spa anlegg, treningsanlegg, private strand, privat hageanlegg, landings plattform for helikopter og en vannpark. Dette var bare noe av luksusen som alle gjestene har adgang til i tillegg til sine rom.

Konge Suiten

Denne luksusen man får her får man egentlig veldig mye for pengene. Men det er for dyrt for «mannen i gata». Konge suiten koster 24 000 dollar for en natt. Men det er jo ikke mer enn under halvparten av priser jeg tidligere har skrevet om. Så egentlig er dette billig luksus i forhold til andre steder i verden. Hotellet er det eneste i verden som skal ha syv stjerners status. Men det er helt uoffisielt da det egentlig ikke finnes så mange stjerner i det systemet.

Suiten befinner seg 25 etasjer oppover i luften og har nesten 800 kvadratmeters størrelse. Suiten er spredd over to etasjer og er luksus i alle detaljer. Privat heis opp til rommet. Siste biten er en trapp som er dekt med 24 karats gull og er bygd i marmor.

Suiten er bygd slik at det er både manns avdeling og dame avdeling i samme suiten – det skjønner du fort om du ser fargene som er benyttet. Og det finnes alt av fasiliteter i hele suiten. Noe av det som gjør suiten meget spesiell er soverommet. Sengen roterer sakte rundt slik at det er ulik utsikt hver gang man våkner. Og sengen er fylt med 13 forskjellige puter slik at man skal velge den man får den aller aller beste søvnen av. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene!