Luksus i Sveits

Jeg har nå hatt en runde rundt i Europa og bare presentert hoteller overfladisk uten å være konkret. Så da tenkte jeg at det kanskje var på sin plass å være litt spesifikk. Og hvorfor ikke da plukke frem det beste av det beste jeg klarer å finne. Altså hoteller med luksus suiter og som koster kanskje en årslønn for oss på grasrota. Vi vil vel aldri komme inn på et slikt rom en gang og må nøye oss med bilder og TV og hva vi ser der. På slike rom er det kun de rikeste av de rike i verden som overnatter. Og de merker vel knapt hva det koster. Men jeg har surfet meg frem til det dyreste jeg fant og det var 53 000 pund per natt! Det tilsvarer langt over en halv million kroner med dagens kurser!

Størst og best

Har du 600 000 kroner liggende eller stående til overs på kontoen, så vil du garantert få en opplevelse for livet dersom du velger å ta en natt på et slikt hotell. Hotel President Wilson i Genève i Sveits er det som har dette omtalte rommet.  Det skal være det største og kanskje det beste rommet i hele Europa pr. i dag. Og med den prisen så burde det være blant de aller ypperste også. Suiten er på hele 1800 kvadratmeter og har en tilstøtende privat terrasse på kun 1700 kvadratmeter. Fra terrassen vil du få panoramautsikt over Genève sjøen og Mont Blanc. Du kan boltre deg og velge mellom 12 soverom. Oppholdsrommet er på 240 kvadratmeter som er kanskje mer enn et normalt hus for oss.

Skal du se på TV så finner du et av verdens største TV apparater hengende til din benyttelse. Et 103 tommer TV fra Bang-Olufsen. Noe av det beste som er mulig å få tak i på markedet.

Mange luksusrom

12 soverom, stort oppholdsrom, enorme garderober, baderom med utenkelig luksus, bibliotek og trim rom.

Og luksus er det i alle rom. Badrommene er bygd opp med marmor overalt, Boblebad og badstuer selvfølgelig – men fra boblebadet har du utsikt over sjøen. Egen Steinway piano, biljardbord av beste merke og ja det mangler ingenting av luksus.

Med denne typen gjester som gjerne bor på slike suiter, så kreves det også litt sikkerhet. Det er egen privat heis opp til suiten. Det er alarmsystemer som du selv kan styre og med knapper fordelt utover hele suiten. Og selvfølgelig så er alle vinduer skuddsikre og det finnes kassaskap eller safe av verdens beste merker for å ta vare på verdier.

Drøm

Både for deg og for meg regner jeg med at det vil være en drøm å få bo på et slikt sted. Det kommer nok aldri til å skje for meg i hvert fall. Jeg hverken har økonomi til det eller omgangskrets som kunne finne på å ta meg med på en slik opplevelse.

Suiten på dette hotellet har også for noen år siden blitt kåret til ”World´s leading Hotel Suite” av World Travel Awards. Bare det sier at her er det virkelig luksus. Dette kan sammenliknes med film verdenens Oscar utdeling.