Luksus Suit i Shanghai i Kina

Jeg har gjennom de forrige artiklene jeg har presentert her vært både i London, i Sveits og i flere andre store plasser både i inn og utland. Hoteller finnes det verden over og de finnes i så utrolig mange prisklasser at det er vanskelig å velge noen ganger. Men det finnes virkelig luksus rom og suiter også som kun de aller rikeste i verden har råd til å bo i. Skal kikke litt på en eller flere av de i denne og muligens neste artikkel. Nå først svinger vi av fra London hvor vi var i forrige artikkel og drar hele veien rundt jorden og til Asia. Stopper ikke før vi lander i Shanghai i Kina.

Østen

Et virkelig luksushotell i Shanghai er hotellet som heter Mandarin Oriental Pudong. De har to forskjellige luksus suiter og når jeg sier luksus så mener jeg virkelig luksus.  Hele hotellet er bygd langs elven Huangpu og utsikten over elven er utnyttet til det fulle. Hotellet har også utsikt over Shanghai Metropolitan Yacht Club og der får alle som bor på hotellet eksklusiv adgang inn på deres områder. Her kan du jo rusle stille og rolig med din utvalgte om dagen eller kvelden, eller du kan ta deg en Segway tur langs elvebredden. Hotellet er bygd slik at det ligger nesten bortgjemt, selv om det ligger veldig sentralt.

Selv om det er skyskrapere og andre høye bygninger rundt hele, så har hotellet klart å skape en plass som gjestene deres virkelig kan koble ut og slappe av – totalt skjermet bort fra omverden. Hotellet har totalt over 350 rom og flere av deres restauranter holder meget høy kvalitet. Selvfølgelig finnes det også mange forskjellige fasiliteter som alle gjestene kan benytte fritt. Det finnes både spa og trenings senter innenfor hotellets område.

Luksus

Mandarin Oriental Pudong tilbyr to typer luksus-suiter. President Suiten og en de kaller for 5000 Suiten. Men det er jo President suiten som er den virkelige luksus saken i denne sammenhengen. Denne suiten består av blant annet to soverom, oppholdsrom, en egen vin kjeller, en vin bar, kjøkken og ett privat konferanse rom. Og suiten har en takhøyde på hele 4,8 meter og er bygd opp i klassisk kinesisk stil.

Alle de sedvanlige fasilitetene finnes på rommet, stort TV på 65 tommer i oppholdsrommet og et litt mindre TV på soverommet. Badet er så stort så det er større enn en liten leilighet – det er nemlig på hele 50 kvadratmeter. Der inne finnes det selvfølgelig badekar, og enda et TV og egen badstue.

Med i prisen på denne luksus suiten er det også din egen butler som står til din disposisjon hele døgnet. Og når du blir sulten kan du bestille mat til rommet, eller du kan gå ut og spise på en av hotellets mange restauranter.

Men prisen på denne luksusen er også luksuriøs. Nesten 26 000 dollar koster det for en natt. Men det er plass til fem personer så det er mulig å komme litt ned i pris dersom fem stykker deler på luksusen.