Mest trolig verdens minste hotell

Det er ikke alltid det å være størst, betyr det samme som at trivsel og atmosfære er slik mange av oss liker. Vi skal nå bli bedre kjent med et svært lite hotell i København, som mange mener kvalifiserer til å kalle seg verdens minste hotell. Jeg har selv vært en del turer i Danmarks hovedstad, og også ligget noen netter på hotell der. De var vel hverken store eller små, jeg vil nok kalle de for middels store eller små om du vil. København er en koselig by, med en idyll og sjarm man ikke finner mange andre steder – for ikke å snakke om den danske gjestfriheten man møter.

Central Hotel & Café

Dette er navnet på hotellet jeg skriver om, og med ett rom på listen sin – skal det vel mye til at det ikke er verdens minste hotell. Det som i alle fall er helt sikkert, er at det er København sitt minste hotell om ikke annet. Det er ikke noe gammelt hotell vi her snakker om, det åpnet faktisk så sent som i 2013. Men det har tross sin unge alder blitt et veldig populært sted, både som kafé og hotell.

Vesterbro

Med sin sentrale plassering på attraktive Vesterbro i hjertet av København, ligger Central Hotel & Café midt i smørøyet både for danske og utenlandske turister. Jeg har selv benyttet hotell i den samme delen av byen, men jeg må innrømme at jeg ikke var klar over dette intime hotellet på den tid. Det er to eiere bak det noe spesielle konseptet, og adressen man må finne frem til for å oppleve idyllen midt i København sentrum er Tullinsgade.

En attraksjon som er viden kjent

Central Hotel & Cafè er et godt eksempel på at man kan leve lykkelig som liten, og ikke minst at dette er et konsept folk verdsetter. Når det kommer gjester fra hele verden, så sier vel det ganske så mye om hvor vellykket konseptet deres er. Hotellrommet som er til disposisjon er på bare 12 kvadratmeter, og det samme er kaféen som man finner på adressen i Tullinsgade. Selv om vi her snakker om en totalflate på bare litt over 20 kvadratmeter, så er kafé og rom fordelt over 2 etasjer – i ette bygg som også er av de aller minste i byen. En av eierne sier at det faktisk er lokale innbyggere, som synes konseptet er så spesielt at de booker seg inn for en natt.

Bygget huset tidligere et skomakerverksted

Ja man kan si at bruken av det lille bygget, har endret seg i vesentlig grad etter at Central Hotel & Café startet sin virksomhet i 2013. Rommet som i dag huser hotellgjester, var tidligere en leilighet – til tross for sine 12 kvadratmeter. Når det kommer til det økonomiske rundt det hele, så er det ikke noe man blir rik av å drive i en så liten målestokk. Dette gjelder både kafeen og hotellrommet, til tross for godt besøk og belegg. Det koster 2500 kroner å overnatte, men i denne litt stive prisen ligger det naturlig nok en god frokost på morgenkvisten.