Opplisting av hoteller rundt i verden

I dagens samfunn så produseres det lister på alt mulig mellom himmel og jord. Dette er de beste av dette og dette er de verste av dette. Dette er årets beste og dette er årets verst. Dette er listen over de mest berømte, og dette er listen med mest besøk. Slik lyder titlene på mange av de forskjellige listene som produseres. Massemedia elsker slike lister og publiserer gjerne slik stoff hvert eneste år. Og det har blitt så «big business» at det er egne firmaer som utarbeider slike lister. De tar også oppdrag fra kunder for å lage nettopp den listen de ønsker.

Mest berømte hoteller

Det hotellet som topper listen jeg har kommet over på internett er ganske kjent. Men det er vel ikke veldig rart siden den er snakk om verdens mest berømte hotell. Det er hotell Waldorf Astoria i New York det er snakk om. Årsaken til at dette hotellet er så berømt er i tillegg til å være et meget godt hotell så er de det første hotellet som ble vist i en film. Det ryktes også at det er på dette hotellet Waldorfsalaten ble funnet opp. Og de skal ha vært verdens første hotell til å innføre romservice. Allerede på tredjeplass på denne listen finner vi et norsk innslag. Hotell Ullensvang i Hardanger. Dette hotellet har blitt kjent på grunn av de har hatt gjester som Edvard Grieg og Keiser Wilhelm II. Begge har skrevet mye om hotellet, men Grieg skal ha skrevet sin Peer Gynt suiten her.  Ullensvang er den eneste norske og skandinaviske representanten på denne listen over verdens 15 mest berømte hoteller. Wien er den byen mest flest berømte hoteller – der finner vi hele tre hoteller med status som berømt. Andre Europeiske byer som har berømte hoteller er London og Roma.

Best i Norge

Ullensvang Hotell er ikke bare på listen over berømte hoteller. Det topper også listen over beste hoteller i Norge i 2018. Og hotellet har vært med i toppen på denne listen i flere år. De siste fem seks årene har en åttende plass vært deres svakeste plassering. Ellers har det vært «på pallen» hvert eneste år.

Mange nye hoteller

På denne listen over Norges beste hoteller kommer det stadig inn nye hoteller. Bare nå i 2018 er det hele seks nye hoteller som ikke har kommet inn i topp 25 tidligere. Jeg vet ikke eller har ikke sjekket om det er fordi det stadig bygges hoteller i Norge eller om de har økt sin kvalitet så mye at de har «jobbet» seg inn på listen på den måte. Flere av de hotellene har variert en del opp og ned på denne listen de årene den har eksistert.

Avstemming

Kilden jeg har benyttet for disse opplysningen om de norske hotellene er fra Nettavisen. Deres lesere har stemt frem Norges beste hoteller i flere år nå. Først blir hoteller nominert og deretter en avstemning for å finne resultatet.  På plassene etter Ullensvang hotell kommer Grand i Oslo og Hotel Alexandra Loen, ved Lobukta innerst i Nordfjord i Stryn i Sogn og Fjordane fylke.

Avstemming