Ut på kontinentet

Mer om hoteller kommer her. Jeg er på vei ut i Europa og skal velge meg hoteller for mine overnattinger underveis. Jeg har ingen bestemt reiserute som er bestemt på forhånd, så vi får bare ta det som det kommer hvor jeg nå måtte havne.

Jeg kikket jo litt rundt i både Norge og Skandinavia i forrige måned, så nå får jeg da bevege meg litt sydover og se litt på hoteller og hotell kjeder der nede. Tyskland er jo et stort land så de har garantert «tonnevis» med hoteller også. Men jeg vet jo fra mine tidligere reiser nedover at slike små og gjerne private overnattings steder med noen få rom er meget populære i Tyskland.

Tyskland

Hoteller i Tyskland er nesten som alt i Amerika. Alt er stort og det er mye av det meste. På min oversikt så finnes det mange kjeder som er virkelig store. Den som skiller seg ut med absolutt flest er Ibis kjeden. De har over 200 hoteller registrert via sine tre merkevarer Ibis, Ibis Styles og Ibis Budget. Men de er ikke størst med dette.

Best Western troner på toppen av den listen jeg har benyttet som informasjon med hele 267 hoteller spredt rundt i hele landet.

Tyskland

Det finnes også andre kjeder som er registrerte med mellom 100 og 200 hoteller i Tyskland. Noen av de er Akzent Hotels, Land-gut-Hotels og Mercure. Disse tre har omtrent like mange hoteller til sammen som de første jeg nevnte.

Det denne listen ikke sier noen ting om er størrelsen på disse hotellene. Det kan være store hoteller med mange rom og det kan være små enkle hoteller i en lett blanding – så tallene helt alene forteller ikke alt. Listen forteller heller ikke om det er flere av disse navnene som tilhører samme kjede. Det er fullt mulig at det har vært oppkjøp og så videre uten at navnene er skiftet ut til kjøperen. Mange muligheter altså. Men det er jo da også mange muligheter med hoteller og hotellrom i hele Tyskland.

Totalt er det registrert 172 forskjellige hotell kjeder under ulike merkenavn på min kildeliste.

Nederland

Av de 98 kjedene som er registrert i det flate landet vest for Tyskland som dukker det opp et nasjonalt navn – Van der Valk. De er registrert med 69 hoteller fordelt rundt i Holland eller Nederland. Og Holland er jo ikke veldig stort i omfang, så det burde ikke være langt mellom hvert av disse hotellene.

Nederland

Best Western er også godt representert i Nederland – de har registrert 55 hoteller også her.

Det er flere andre kjeder i Holland som ikke er registrert på min liste her, men de får bare være i denne omgang. Slik vil det være i alle land uansett. Noen velger å være med på slike lister, mens andre står helt på egne bein eller benytter andre kanaler. Det er mange muligheter. Men du som kunde er alltid hovedmålene for alle verdens hoteller så følg med på flere steder så kan du garantert finnes billige overnattinger i veldig mange tilfeller. Ganske sikkert i flere tilfeller enn hva du regnet med fra starten av!